torstai 8. huhtikuuta 2010

PekiloRok 2010 w/ Klamydia & Rattus


******************************************************
SCROLL DOWN FOR AN ENGLISH VERSION
******************************************************
PekiloRok 2010 w/ Klamydia & Rattus

chILL buukattiin Pekiloon aika viime metreillä vain viikkoja ennen tapahtumaa. Yllätys oli iloinen sillä Pekilossa on aina ollut hyvä meininki, en edes muista monta kertaa chILL on soittanut pekilossa (enkä kerkee tarkistaan) mutta jos olisi pakko veikata sanoisin että tämä on joku viides? Edellinen kerta oli kumminkin 2008 chILL'n debyyttilevyn "controlled chaos" julkaisun aikoihin. Tästähän alkaa pikkuhiljaa tulla tapa eikä se haittaa meitä ollenkaan! Olemme tämän vuoden keikoilta kuvanneet materiaalia musiikkivideota varten ja PekiloRokissahan on loistavat puitteet myös tähän tarkoitukseen.
Viiden maissa saavumme pääkallopaikalle Pekilolle ja siinä kamoja roudatessa tunnistan tutun naaman: se on malli, se on VJ, se on PekiloRokin 2010 kuvankaunis juontaja Janika Nieminen
joka oli juontamassa pekiloa myös vuonna 2008.
Röökin pituinen kuulumisien vaihto ja aika roudaa loput kamat. Rattus ja Klamydian porukkakin kantaa jo kamojaan sisään ja about seiskan maissa Rattus aloittaa soundcheckin. Saamme hoidettua chILL'n sounditarkistuksen pois alta juuri ennen ovien aukaisua 20.00. Pakko kyllä myöntää että Pekilon betonihalli ei ole akustiikaltaan paras mahdollinen paikka rock-konsertille mutta toivotaan että ihmismassa vähentää salin kaikuisuutta. Tunnelma ennen keikkaa lavan takana on erittäin hyvä ja oudon rento. Noin yhdeksältä Janika spiikkaa meidät sisään ja miska painuu ekana lavalle.
Uuden biisin "the last time (till the next time)" alkuriffi leijailee ilmoille ja pojat kiipeävät lavalle järjestäen perässä yhtyen soittoon. Biisin instrualku on kohta loppumaisillaan ja juoksen kiireellä lavalle huomatakseni että mikkitelineessäni ammottaa tyhjä paikka mikin tilalla. Painun takaisin lavan taakse hakemaan Janikan mikin ja palaan pikaseen lavalle kun huomaan että säätövastaava on taikonut jostain mikrofonin kadonneen tilalle. Säätöjumalalle kiitos mikit ovat langattomia (ei tarvii taas sählätä sitä pirun piuhaa irti!). Perussäätöä taas eikä keikka olisi keikka ilman pientä (alku)sähläystä. Perisuomalaisin tavoin homma lähtee käyntiin kirosanoin: "PERKELE!" ja sitten mennään.
Lavalle soundit kuulostavat selkeältä ja potkuakin löytyy juuri sopivasti. Paikoitellen pieniä vaikeuksia kuulla omaa laulua mutta ei mitään vakavaa. Fiilis on hyvä ja porukkaakin todella hyvin heti keikan alusta lähtien.Setti jatkuu brutaalina sillä seuraavaksi progeileva ja kaunis "Rotten Apples" uudelta "In Your Spine"-promolta sekä hieman hektinen "Shallow Waters" chILL'n debyyttilevyltä "Controlled Chaos".
"Morreal" on chILL'n tuoreempaa, raskaampaa materiaalia ja biisi joka vyöryy armotta yli jos ei ole varuillaan. Ehkä vielä vähän hiomaton mutta jo puhdas timantti "Pure Hearts And Dirty Minds" on chILL'n tyylille uskollista sinkoilua suuntaan jos toiseen: rankkaa, melodista, progressiivista, koukukasta ja puhdasta hittiainesta.
Mitäs helvettiä? Jengi ilmiselvästi nauttii näkemästään/kuulemastaan ja tunnelma on tiivis vaikka bändin ja yleisön erottaa aita + pari metriä tyhjää. Mukava tunne kun tekee mitä rakastaa, tietää mitä tekee ja tekee sen täysin omalla tyylillä.
Homma tuntuu luonnolliselta ja aivan helvetin hyvältä. Tänä vuonna heitetyt keikat ovat parantuneet kaikin puolin keikka keikalta ja nyt selkeästi heitetään vuoden parasta. Kaikkihan on ihan vitun liekeissä! Bändin soitto on tiukkaa ja virheetöntä tänään ja fiilis tuntuu
jokaisella olevan kohillaan eli katossa.
Vanha tuttu ja aina takuuvarma livebiisi "Manipulator" ei petä tänäänkään ja laittaa muurahaispesään lisää kuhinaa. Sitten joku huutaa jotain omaperäistä anniskelualueen suunnalta (kai): "Soittakaa Paranoidi!" ja mehän tehdään mitä yleisö toivoo ja potkaistaan käyntiin meidän oma "Paranoid Like Me", hieman kornimainen ja erittäin raskas biisi.
Oli keikalla sitten kuinka hauskaa hyvänsä, sitä useasti huomaa keikan loppupäässä ajattelevan: "huh, pari biisiä enää". Kunto kestää kyllä mutta siinä lähes tunnin räyhätessä tuppaa ääni kulumaan välillä vähän liiaksikin. Liian vähän hengähdystaukoja setissä. vielä vanha hitti "Below", uusi astetta progressiivisempi mestariteos "Break Some More" ja tuore hitti "Madluck" sopivat täydellisesti keikan loppuun.
"Madluck" vaikuttaisi olevan keikoilla se biisi joka viimeistään tempaa mukaansa ja saadaanhan me sen aikana porukka tosi hyvin messiin. Jaksaa, jaksaa! Vielä viimeinen rutistus ja se on siinä!
Wau! Sehän oli kaikin puolin aivan loistokeikka! Huippua kuvamateriaalia nauhalla jos toisellakin ja palautteesta päätellen yleisökin diggasi täysillä eli ei voi olla kuin tyytyväinen ja heittää puhtain sydämin ja kevein mielin perseet olalle. Vähäksi aikaa rentoutumaan bäkkärille ja sen jälkeen katsomon puolelle.
Rattus on jo aloittanut settinsä ja porukkaa paikalla tosi hyvin. Rattuksen paahtoa seuratessani huomaan keskittyväni eniten Vellun rumputyöskentelyyn (näin käy usein jos huomaan että bändissä on erityisen hyvä rumpali), vellun jotenkin Joey Jordisonmainen tyyli iskee kyllä meikäläiseen ihan kympillä.
Klamydian aloittaessa settinsä tupa onkin jo aivan täynnä ja meininki sen mukainen. Yllätyn kuinka selkeän hyvät soundit klamydialla onkaan. Jengi diggaa ihan täysillä ja se on oikein se, väki sai juuri sitä mitä tilasi. Pekilon valojen väriloiste on tänä vuonna aivan toista luokkaa, häikäisevän upeaa ja se näkyy kuvissa ja videolla. Mielestäni erittäin onnistunut PekiloRok ja uskon että jokainen paikalla ollut on samaa mieltä. Ja harvemmin sitä oman äitinsä löytää eturivistä rokkaamasta.

Illan setti:

The Last Time (Till The Next Time)
Rotten Apples
Shallow Waters
Morreal
Pure Hearts And Dirty Minds
Manipulator
Paranoid Like Me
Break Some More
Below
Madluck

ERITYISKIITOKSET VIELÄ:
Jani Heittola
Tuomas Sirola
Iiro Koskelainen / Ironmedia
PIRAMK
Pekilon porukka
Sutemi
+
kaikki paikalla olleet.

TARPEELLISIA LINKKEJÄ:

chILL OFFICIAL
chILL MYSPACE
chILL YOUTUBE
chILL FACEBOOK

Nähdään seuraavan kerran livenä:
On the rocks, Helsinki. 12.4.
Varjobaari, Tampere 24.4.

Vilpittömästi,
Jouni Rantanen / chILL


******************************************************
ENGLISH VERSION
******************************************************
PekiloRok 2010 w/ Klamydia & Rattus

chILL was booked to PekiloRok in the last minute, just weeks before the event. It was a very pleasant surprise indeed for Pekilo's vibe has always been awesome. I can't even remember how many times chILL has played in PekiloRok (and too busy to check) but if I had to guess I would say that this is the fifth time. The last time was in 2008 at the time of chILL's debut album's "controlled chaos" release. So chILL playing in Pekilo is gradually becoming a tradition and we don't mind at all! We've also been shooting material for a music video on shows this year and PekiloRok has an excellent stage and some beautiful lights for one.
It's about 5 pm hicksville time when we arrive at Pekilo and while carrying the gear I recognize a familiar face... she's a model, she's a host, she's a VJ and she's a very beautiful woman. it's Janika Nieminen, the host of pekilorok 2010! Janika hosted PekiloRok back in 2008 too and now she's back... just like we.
A quick catching up and it's time to carry the rest of the shit in. Rattus and Klamydia's crew start carrying their stuff in and at about 7pm Rattus start their soundcheck. We get chILL's soundcheck out of the way just before the doors open at 8pm. I gotta say that Pekilo's concrete hall`s acoustics aren't actually ideal for a rock concert but let's hope the mass of people will reduce the echoing a bit. The vibe behind the stage before the show is very good and strangely loose. About 9pm Janika announces us in and Miska heads for the stage first.
The intro riff of the new song "The Last Time (Till The Next Time) starts floating around the air while boys climb the stage one by one and join the song. The song's mellow instrumental intro is almost over as I rush the stage just to notice that there's an empty spot on the microphone stand just where my microphone should be. I head back behind the stage to get Janika's mic and hurry back when I see that the stagehand has magically retrieved a fresh microphone to replace the missing one. All hail the stage gods! The microphone is wireless (no chance of unplugging the mic this time!). Basic messing around again and a show wouldn't be a show without some minor fumble. We start things of in a very finnish manner and that's by cursing of course: "PERKELE!" and it's game time.
The sounds on stage are pretty clear and they got just enough kick to them. At times I have a little trouble hearing my vocals though nothing serious. The vibe is good and there's a lot of people in the crowd right from the start.The set stays brutal for the next songs are the progressive and beautiful "Rotten Apples" from the new promo "In Your Spine" and the slightly hectic "Shallow Waters" from chILL's debut album "Controlled Chaos".
"Morreal" is one of chILL's new, heavier songs and will roll over you mercilessly if you're not careful. Still maybe a little rough on the edges but already a pure diamond "Pure Hearts And Dirty Minds" is faithful to chILL's hectic style: brutal, melodic, progressive, catchy and pure hit potential.
What the hell is going on here? The crowd is obviously loving what they see/hear and although there's a fence and couple meters of empty space between the band and the audience the ambiance is dense. It's a great feeling doing what you love, knowing exactly how it's done and doing it with a style that's completely your own.
It's all so organic and feels fucking fantastic. The shows we've done this year have gradually gotten better and better and this is clearly the best one yet.
The old reliable "Manipulator" is a guaranteed crowd pleaser and won't let anyone down this time either. Then someone from the alcohol area (I think) shouts something original "play Paranoid!". We like to do what the audience asks so we kick off our own "Paranoid Like Me", a little KoRn like, and a very heavy song.
No matter how fun the shows are, at the end of the set you find yourself thinking: "Whew, just a couple more songs". Body can take suprisingly much but after almost an hour of making different noises my voice starts to lose it's edge a little. Not enough breaks in the set to catch your breath. The older hit "Below", the new progressive masterpiece "Break Some More" and the fresh hit "Madluck" end the gig perfectly.
"Madluck" would seem to be the song that at the latest gets the crowd moving and we do get the people going pretty pretty wild. Come on, come on! One last push and there it is!
Whoa! That was an awesome gig in every way! Great video and photo footage and based on the feedback from the audience they were totally loving it. Can't help but feel satisfied and with a pure heart and a light mind it's easy to relax at the backstage for a while before heading out to the crowd.
Rattus has already started the set and the place is filled with people. While watching Rattus' set I can't help notice I'm concentrating more on vellu's drum action (this happens every time I see an exceptional drummer in a band). Vellu's style at times reminds me a little bit of joey jordison's stuff and I'm totally loving it.
When Klamydia start their set the place is packed and people are going wild. I'm surprised at how clear and good Klamydia's live sound is. People are loving it and that's how it should be, they got just what they ordered. This years Pekilo's stage lights are in a league of their own. The blaze of colors is just dazzling and it shows on the pictures and video. A very succesful PekiloRok indeed and I don`t think anyone attending disagrees. And it's very rare to find your own mother rocking out in the front row.(!)

The night`s set:
The Last Time (Till The Next Time)
Rotten Apples
Shallow Waters
Morreal
Pure Hearts And Dirty Minds
Manipulator
Paranoid Like Me
Break Some More
Below
Madluck

SPECIAL THANKS:
Jani Heittola
Tuomas Sirola
Iiro Koskelainen / Ironmedia
PIRAMK
Pekilo`s people
Sutemi
+
everyone who attended.

NECESSARY LINKS:

chILL OFFICIAL
chILL MYSPACE
chILL YOUTUBE
chILL FACEBOOK

See you next time live:
On the rocks, Helsinki. April 12th
Varjobaari, Tampere April 24th

Sincerely,
Jouni Rantanen / chILL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti